Συνταγή: με φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο: Για τα μακαρόνια με γαρίδες: Για το λεμόνι και το σκόρδο:

1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

1. Ετοιμάστε τα φρέσκα ζυμαρικά:

1.1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μια πρέζα αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού.

1.2. Σπάστε τα αυγά μέσα στο πηγάδι και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.

1.3. Ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

1.4. Ζυμώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.

1.5. Καλύψτε τη ζύμη ζυμαρικών με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

1.6. Ανοίξτε τη ζύμη ζυμαρικών με μια μηχανή ζυμαρικών ή έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή και, στη συνέχεια, κόψτε την στο σχήμα ζυμαρικών που επιθυμείτε (π.χ. φετουτσίνι ή ταλιατέλες).

1.7. Μαγειρέψτε τα φρέσκα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν ελαφρώς σφιχτά (al dente). Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

 

2. Ετοιμάστε τη σάλτσα γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο:

2.1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2.2. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει αρωματικό.

2.3. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.

2.4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.

2.5. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Σιγοβράζετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

2.6. Αλατίστε τη σάλτσα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

 

3. Συναρμολογήστε το πιάτο:

3.1. Ρίξτε τα μαγειρεμένα φρέσκα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα κρέμας λεμονιού σκόρδου, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

3.2. Αναδιπλώνετε απαλά τις μαγειρεμένες γαρίδες.

3.3. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με γαρίδες λεμόνι και σκόρδο σε ατομικά πιάτα, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Απολαύστε το νόστιμο σπιτικό φρέσκο πιάτο ζυμαρικών σας με μια πικάντικη σάλτσα γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο! Είναι ιδανικό για ένα ξεχωριστό δείπνο ή οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα γεύμα εστιατορικής ποιότητας.

Hot Pot Pasteria City Center

Hot Pot Pasteria One Salonica

Hot Pot Pasteria

Hot Pot Pasteria Larissa